LA XOCOLATA


La xocolata, un regal dels déus!

Menjar xocolata podria estar associat a una reducció significativa dels risc de certs trastorns cardiovasculars, segons han revelat les investigacions de la Universitat de Cambridge, publicades a la British Medical Journal.
Els investigadors han recollit els resultats de set estudis, on han participats 114.000 persones, i han descobert que les persones que consumeixen xocolata habitualment presenten, respecte de les que habitualment no en mengen:
  • Una reducció del 37% en el risc d’accident cardiovascular.
  • Una reducció del 29% en el risc de vessament cerebral.
Encara que els beneficis de la xocolata són clars, com que la xocolata comercialment disponible és molt calòrica, degut als greixos i sucres afegits, recomanen menjar-ne moderadament i optar per la xocolata negra per evitar guanyar pes. El doctor Oscar Franco, que ha participat en l’estudi, ha dit: ‘Si la mengem en grans quantitats, qualsevol efecte beneficiós desapareixerà’.
Els investigadors recomanen que, tenint en compte els beneficis que la xocolata ens pot aportar, interessa explorar iniciatives per reduir-ne el greix i el contingut actual de sucre per aconseguir presentacions més saludables